< Artiesten Overzicht

Ruben Hoeke Band

Ruben Hoeke Band

zondag 4 juni

Main Stage

14:45 - 15:45

Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse'


Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde op podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. In 2004 richtte hij zijn eigen 'Ruben Hoeke Band' op.

In de zomer van 2016 werd Ruben gevraagd de komende jaren op tournee te gaan met de Amerikaanse zangeres Beth Hart. Na een korte twijfel periode kiest hij toch voor zijn eigen thuis en muziek. Het nieuwe RHB album ‘SONIC REVOLVER’ werd op 23 september in Europa uitgebracht en wordt algemeen beschouwd als ‘een van de beste album van 2016’. Eind 2016 volgde een tournee met gitarist Jan Akkerman.

Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen.’ Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2017 en 2018 weer ten strijde met ‘Een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!’