TICKETS

OPENINGSTIJDEN

Ribs & Blues 2024 gaat in het Pinksterweekend plaatsvinden.

Zaterdag  18 mei : 18.30 tot 01.00
Zondag    19 mei:  13.00 tot 01.00
Maandag  20 mei:  13.00 tot 20.00


Tickets: dagkaarten en passepartouts voor 3 dagen 
Kinderen tm 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang!

HUISREGELS

Door aanwezig te zijn op ons festivalterrein, De Domineeskamp en directe omgeving, ga je automatisch akkoord met onderstaande HUISREGELS:

LEGITIMATIE
Ook op Ribs & Blues geldt een legitimatieplicht, indien u zich niet kunt of wilt legitimeren kan u de toegang worden ontzegd.

EIGEN RISICO
Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van de optredens zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie van Ribs & Blues is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade ontstaan aan bezoekers en/of eigendommen van bezoekers.

FOTO, VIDEO, GELUIDSOPNAMEN
Iedereen die het evenemententerrein betreedt geeft toestemming voor het maken van video, foto en geluidopnamen door de organisatie of door de organisatie aangewezen mediapartners, waar de bezoeker mogelijk in of op voor zal komen. De organisatie behoudt zich het recht om deze opnamen te gebruiken zonder dat zij hiertoe een vergoeding (in welke vorm dan ook) verschuldigd is aan de bezoekers

ALCOHOL 
Onder de 18 jaar is het niet toegestaan alcohol te verkrijgen en nuttigen. Ben je jonger dan 25 dan kun je alleen alcohol nuttigen wanneer je in bezit bent van een 18+ polsbandje. Deze zijn op het terrein verkrijgbaar op vertoon van je identiteitsbewijs. Het is niet toegestaan om het terrein met alcohol te verlaten.
Het is verboden om alcoholische drankjes door te geven aan personen onder de 18 jaar, bij constatering hiervan kan u de toegang tot het terrein worden ontzegd.

ROKEN
In de tenten is het verboden om te roken. De verankering van de scheerlijnen aan de tent is de grens voor rokers. Als je het rookverbod in de tenten schendt kan de beveiliging je van het festival- terrein verwijderen.

CAMERABEWAKING
Op het Ribs & Blues festivalterrein vindt camerabewaking plaats.
Om uw en onze veiligheid te waarborgen maken we gebruik van cameratoezicht. Camerabeelden worden opgeslagen en kunnen worden gebruikt voor evaluaties en/of worden gebruikt als bewijsmateriaal bij handelingen die in strijd zijn met het festivalreglement of het plegen van strafbare feiten, Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

DIEREN
Op het festivalterrein zijn dieren niet toegestaan (met uitzondering van hulphonden).

DRUGS
Drugs en geestverruimende middelen zoals lachgas zijn op Ribs & Blues niet toegestaan. Indien er verboden middelen worden aangetroffen, word je overgedragen aan de politie.
 
VOORWERPEN EN OBJECTEN
Het is verboden om podia, tenten, bouwwerken, hekken of andere objecten van de locatie te beklimmen. Het is niet toegestaan voorwerpen en/of objecten van het evenement mee te nemen.
 
GELUIDSHINDER
Onze bezoeker kan op het evenementen terrein aan behoorlijke geluidsniveaus worden blootgesteld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het treffen van gehoor beschermende maatregelen.
Bij de Info & Servicebalie op het terrein is gehoor bescherming verkrijgbaar/ te koop.

IN BESLAG GENOMEN VOORWERPEN
Zaken die niet zijn toegestaan op het festivalterrein worden in beslag genomen en ben je definitief kwijt. Indien nodig worden ze samen met jou overgedragen aan de politie.

KINDEREN
Kinderen jonger dan 12 jaar worden alleen toegelaten tot het terrein onder begeleiding van een volwassene. Het is niet raadzaam jonge kinderen mee te nemen naar de optredens vanwege onder meer het geluidsniveau en de grote hoeveelheid mensen. 

ONBEMANDE LUCHTVAARTUIGEN
Onbemande luchtvaartuigen (e.g. Drones of UAV’s) of andere vliegende voorwerpen zijn niet toegestaan op en boven het festivalterrein.

ONGEWENST GEDRAG EN STRAFBARE FEITEN
Ongewenst gedrag zoals: Crowdsurfen, stagediven, geweldpleging, diefstal, wildplassen, handtastelijkheden, overmatig drankgebruik, opruiing, discrimineren, mishandeling en intimidatie is niet toegestaan. Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van de organisatie en het dienstdoende beveiligingspersoneel. Bij strafbare feiten word je te allen tijde overgedragen aan de politie en zal er aangifte worden gedaan. Bij ongewenst gedrag kan de toegang tot het terrein je worden ontzegd.
De organisatie behoudt zich het recht voor om personen in cluboutfits (b.v. motor of voetbal) zonder opgave van redenen niet toe te laten tot het evenemententerrein.

OVERNACHTEN
Op het festivalterrein mag niet worden overnacht. 

RECLAME MAKEN
Het is verboden op het evenemententerrein posters, flyers of andere zaken te verspreiden zonder toestemming van de organisatie.

TOEGANGSCONTROLES
Voor de veiligheid van bezoekers en artiesten kan bij de toegangspoorten worden gefouilleerd en tassen worden gecontroleerd. Als er bij de ingangscontrole niet toegestane voorwerpen worden aangetroffen, ben je zelfverantwoordelijk om deze voorwerpen buiten het festivalterrein op te slaan of weg te gooien. Er is geen ruimte waar voorwerpen tijdelijk kunnen worden opgeslagen.

De volgende zaken mogen niet mee het festivalterrein op:
-drink- en etenswaren
-glas, blik en (plastic) flessen
-fietsen, stepjes, vlaggen e.d.
-(plastic) flessen
-geluids- en/of beeld opname apparatuur, m.u.v. mobiele telefoons (op de muziek en optredens van de artiesten is het beeld- en geluidsrecht van toepassing)
-gevaarlijke/scherpe voorwerpen zoals paraplu’s en selfiesticks
-giftige, brandbare of explosieve materialen (met uitzondering van aanstekers)
-parfum, deodorant en overige spuitbussen
-(semi-)professionele fotocamera’s, waaronder wordt verstaan camera’s met verwisselbare lenzen, action-camera’s waaronder GoPRo’s zijn niet toegestaan.
-Glow sticks, ‘fairy lights’, laserpennen en ander licht met gebundelde straal
-wapens, vuurwerk, flares en confetti shooters.
-drugs en geestverruimende middelen

Het oordeel van de beveiligingsmedewerkers is bindend. Indien verboden voorwerpen worden aangetroffen en ben je deze definitief kwijt. Indien nodig worden ze samen met jou overgedragen aan de politie.

VERKOOP EN PROMOTIE
Verkoop en/of promotie van goederen en/of diensten op of rond het festivalterrein is niet toegestaan zonder vooraf verkregen schriftelijke toestemming van de organisatie.
 
MUNTEN
Drank en eten kunnen worden betaald met munten. Munten zijn verkrijgbaar bij de kassa’s, waar zowel contant kan worden betaald, als met pinpas.
Eenmaal gekochte consumptiemunten blijven doorgaans ook de volgende editie geldig, tenzij anders aangegeven door de organisatie van Ribs & Blues!

VERLOREN OF GEVONDEN VOORWERPEN
Ben je iets verloren? Meld je bij de INFODESK. Heb je iets gevonden? Geef het dan af bij deze informatiebalie. Na afloop van het festival worden gevonden voorwerpen naar de Gemeente Raalte gebracht.
 
OVERIGE OMSTANDIGHEDEN
Bij omstandigheden waarbij dit regelement geen uitsluitsel biedt is het oordeel van de organisatie bindend.
 
 
 

TREIN,BUS & TAXI

TREIN & BUSSEN
Ribs & Blues is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein reis je naar station Raalte, het festivalterrein ligt vanaf hier op circa 10 minuten loopafstand en staat duidelijk aangegeven. Vanuit omliggende dorpen en steden rijden er voldoende bussen, plan je reis via 9292ov.nl

TAXI SERVICE TCR 
Je kunt reserveren op 0572-358888

Ga naar één van de 3 taxistandplaatsen bij het festivalterrein:
- in de Brugstraat voor de Chinees
- in de Deventerstraat t.h.v. Salland Wonen
- in de Verheydenstraat t.h.v. Robby's Snacks 

Meer info? Kijk op www.tcr-vervoer.nl

 

VRIJWILLIGERS

Ribs & Blues, een 3 daags festival in het centum van Raalte, is alleen mogelijk met de inzet van een groot leger vrijwilligers en de ondersteuning door verenigingen, bedrijven en instanties in Salland (en daarbuiten).
Onze grote dank gaat uit naar:  

- Alle 850 vrijwilligers 
- Alle sponsors
- Buurtbewoners Domineeskamp
- Carnavalsvereniging Simpel Lemelerveld 
- Dansgroep Ralda
- Jan te Wierike
- Carnavalsvereniging de Stöppelkaters 
- Drumfanfare St. Caecilia
- Gemeente Raalte 
- Handbalvereniging PCA Kwiek
- Mediapartners
- Politie IJsselland
- Provincie Overijssel 
- Rode Kruis Salland Midden
- Salland Marketing
- Scouting Miguel Pro
- Vrienden van Ribs & Blues 
- Zwembadvereniging Luttenberg

En natuurlijk alle anderen die op wat voor manier dan ook een bijdrage leveren! 

ROOKVERBOD TENTEN

We houden het graag leuk voor al onze bezoekers! Roken onder overdekte ruimtes op ons festivalterrein is niet toegestaan. Roken van tabak of e-sigaretten is enkel toegestaan in de open lucht. In (tijdelijke) gebouwen, constructies, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt.

 

FOTOGRAFEREN

Voor Ribs & Blues geaccrediteerde persfotografen met een door ons verstrekte fotopas gelden enkele ongeschreven regels bij het fotograferen van de artiesten op de podia:

- Stelregel: de eerste 3 nummers mogen gefotografeerd worden door uitsluitend (geaccrediteerde & persgerelateerde) fotografen in de ‘barrierline’. Houd je hieraan! Volg altijd de regels van de organisatie hierin op.

- Fotografeer zonder flits. In een donkere omgeving verblind je daarmee de artiest en het is ook erg storend voor het publiek.

- Ga je niet door de menigte heen wurmen. 
  Ons publiek is koning. Geef hen dus ook de ruimte die ze nodig hebben.

- Loop collega fotografen niet in de weg.
 
 

FESTIVALTERREIN

Locatie Ribs&Blues: Domineeskamp 1, Raalte

Ribs & Blues is een 3 daags festival tijdens de zaterdagavond en de beide Pinksterdagen op de Domineeskamp in het centrum van Raalte.

 

PARKEREN 



Kom je met de auto? Hier zijn parkeerplaatsen te vinden:

1. Herenhof
2. Gemeentehuis (Zwolsestraat)
3. Parkeerdek Dirk (Molenhof)
4. Albert Heijn / Aldi
5. Klompenmakershof
6. Kuiperstraat  
7. Varkensmarkt
8. Onder het Schip 
9. Joetse aan de Marktstraat
 
 

INFODESK

DICHTBIJ DE MUNTENVERKOOPKASSA’S STAAT DE INFO & SERVICEDESK 
Hier kun je terecht voor:

- informatie, stel je vraag wij helpen graag
- verhuur lockers
- uitgifte 18+ bandjes
- uitgifte timetable en plattegrond
- telefoonoplaadpunten
- verkoop oordopjes
- verkoop Ribs & Blues merchandise
- inname en uitgifte gevonden voorwerpen
- Ribs & Blues posters
- ophaalpunt aangetroffen verdwaalde kinderen.
- WIFI hotspot

LOCKERS

LOCKER HUREN VEILIG EN GEMAKKELIJK !

Tijdens Ribs & Blues kun je kostbare spullen veilig opbergen in een locker: je eigen opbergkast tegen een bescheiden vergoeding. Er is keuze uit 3 formaten. 
Lockers staan naast de INFO&SERVICE. Door een QR code te scannen en online te betalen, boek je jouw locker. Je kunt je locker ook van tevoren al reserveren KLIK HIER   
 
Tarieven 2023
Afmeting Medium
1 dag: € 7,50
2 dagen: € 13,50
3 dagen: € 17,50
 
Afmeting L
1 dag: € 12,50
2 dagen: € 20,00
3 dagen: € 27,50
 
Afmeting XL (geschikt voor helm!)
1 dag: € 17,50
2 dagen: € 26,50
3 dagen: € 37,50
 
 
 

ROLSTOELPODIUM

Deze voorziening biedt rolstoel gebonden bezoekers een goede plek en veilige haven in de festivaldrukte.
Het rolstoelpodium is te vinden in de Mainstage-tent en biedt perfect zicht op ons hoofdpodium.   

Goed om te weten
  • Rolstoel gebonden bezoekers zijn welkom met maximaal 1 begeleider
  • Vol = vol. Wij adviseren altijd om ruim op tijd aanwezig te zijn. 
  • In directe nabijheid is een mindervalidentoilet aanwezig. 
  • Dit speciale podium is in principe uitsluitend toegankelijk voor rolstoelgebruikers (en hun begeleider). In overleg met het Rode Kruis en onder voorwaarden kunnen hierop uitzonderingen worden gemaakt. In dat geval moet je zelf een zitplaats regelen, de organisatie kan hier niet in voorzien. 
  • Een scootmobiel is geen rolstoel en kan, in verband met de veiligheid en beheersbaarheid, niet op het rolstoelpodium!  

TICKET KWIJT

TICKETPROBLEMEN?


Ben je om wat voor reden dan ook je e-ticket kwijtgeraakt of heb je een andere probleem met tickets stuur dan een mail naar tickets@ribsenblues.nl
We zullen dan zo snel mogelijk proberen om je probleem op te lossen.

 

LINKS