TICKETS

JULIAN SAS  (NL)


ELECTRACOUSTIC, een ongewone titel voor een ongewoon album. Het is het 11e studioalbum van Julian Sas. Net als zijn succesvolle voorganger, Stand Your Ground, is Electracoustic geproduceerd door Julian Sas en manager Ed Bos. Het album werd in het najaar van 2021 opgenomen in de Van Studio in Spakenburg.
 
De plaat is het resultaat van een reis waarvoor de omschrijving ‘emotionele achtbaan’ een understatement is. Optreden, lange shows, altijd onderweg. Dat is het leven van de Julian Sas Band. De pandemie sloeg toe. In een flits was al dat weg. Shows werden geannuleerd, opnieuw ingepland en weer geannuleerd. Een nachtmerrie. Niet te bevatten.
 
Maar muziek maken is voor Julian Sas en zijn kameraden een levensbehoefte. Ze kunnen niet zonder. En dus vonden ze een manier om toch weer samen te kunnen spelen. Het musiceren, de broederschap, het jammen. Ze misten het te erg en de muziek leek hen te sterken in deze ongewone tijd. Ideeën ontsproten, riffs en jams werden songs. Ondanks de vreemde tijd, ondanks het ontbreken van publiek, hadden de wapenbroeders de weg naar boven weer gevonden.
 
De band:
 
Julian Sas: gitaren en zang
Edwin van Huik : bas
Lars-Erik Van Elzakker: Drums en Percussie
 
https://www.juliansas.com