TICKETS

ELLES BAILEY (UK)


Elles Bailey, de rokerige stem, de menselijke dynamo die zich de afgelopen jaren een weg baande naar de voorhoede van de Britse blues- en rootsscene, kwam in het voorjaar van 2022 met haar langverwachte derde album 'Shining in the Half Light'. Boordevol origineel werk dat perfect is uitgevoerd door haar begeleidingsband. Weer een belangrijke stap voorwaarts in een carrière die al bekroond werd met prijzen door haar twee eerdere studiosets Wildfire en Road I Call Home.
Het nieuwe album is in alle relevante lijsten hoog binnengekomen. Voor een volledig onafhankelijke artiest, zonder de slagkracht van een groot label, is het een prestatie van formaat. Bovendien heeft Elles zojuist Artist en Live Act of the Year gewonnen bij de prestigieuze UK Americana Awards 2023 tijdens een sterrengala in The Hackney Empire eind januari.
In 2022 speelde Elles op grote festivals in de UK en Europa over de hele lengte en breedte van het VK en naar Europa, speelde met Joe Bonasmassa op de’ Keeping the Blues Alive at Sea Cruise,” opende voor Blues Legend Walter Trout en trad ze op met Don McLean op zijn 50-jarige American Pie UK-tournee.
Elles is nu klaar voor haar  eigen 2023 tour. Welkom in Raalte!

https://www.ellesbailey.com