TICKETS

DEVON ALLMAN (USA)


Allman, een naam die tot in de eeuwigheid verbonden zal blijven aan de betere southern rock.
Devon Allman is de zoon van de in 2017 overleden Gregg Allman, toetsenist, zanger en songwriter van de legendarische Allman Brothers Band die hij vormde met zijn broer Duane (in 1971 verongelukt op 24 jarige leeftijd).
 
Het leven van Devon Allman leest als dat van de typische Amerikaanse troubadour. Geboren in Corpus Christi, Texas, bracht de singer-songwriter, gitarist, toetsenist en producer zijn vroege jaren door in de Lone Star State, Tennessee, en St. Louis, Missouri. Opgroeiend bij zijn moeder, startte de jonge Devon al snel muziek te spelen. Hij was 16 toen hij zijn vader, Gregg, voor het eerst ontmoette.
Gregg vroeg zijn zoon om mee te gaan met The Allman Brothers Band, tijdens de Dreamstour van de groep in de zomer van 1989, waar hij voor het eerst ABB-nakomelingen, Berry Duane Oakley en Duane Betts, ontmoette.
Op de lijst van muzikale zwaargewichten waarmee Devon het podium deelde staan Les Paul, Lynyrd Skynyrd, Billy Gibbons, Gov't Mule, Blackberry Smoke en Lukas Nelson.
Hij richtte Devon Allman's Honeytribe op in 1999, nam twee albums op en toerde het volgende decennium met tussenpozen de wereld rond.
In 2011 vormde Devon samen met Cyril Neville de Royal Southern Brotherhood. Deze supergroep bracht een drietal albums uit, won een Blues-muziekprijs en bekroonde de wereldtournee met een optreden in de Royal Albert Hall in Londen. Tegelijkertijd werkte Devon aan een vruchtbare solocarrière, met de uitgave van Turquoise in 2013 en Ragged & Dirty (2014), die veel lovende kritieken oogstte, evenals top Billboard-posities, waaronder # 1 op de Blues-hitlijst voor Ride or Die uit 2016.
In 2017 formeerde hij het Devon Allman Project en startte een wereldtournee 2018-2019 met Duane Betts als speciale gast. Dat leidde tot de Allman Betts Band, hereniging met Oakley en de opname van hun debuutalbum in de beroemde Muscle Shoals-studio.

https://devonallmanproject.com